A lenmagliszt egy sokoldalú, tápanyagokban gazdag alapanyag, amelyet könnyedén beilleszthetünk étrendünkbe. Mivel rostban, fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag, fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat. De hogyan használhatjuk fel a mindennapokban? Olvass tovább, s megismertetünk a lenmagliszt felhasználásának 7 különféle módjával!
A lenmagliszt remek kiegészítője lehet a házi sütésű kenyereknek és péksüteményeknek. Bár önmagában nem helyettesíti teljesen a hagyományos liszteket, keverhetjük búzaliszttel, mandulaliszttel vagy más alternatív lisztekkel.
A lenmagliszt vízzel keverve gél állagúvá válik, ami kiváló alternatívája lehet a tojásnak süteményekben és egyéb receptekben.
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás. Beilleszthető a paleolit étrendbe is.
A lenmagliszt előállítása során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik.